Hari yang tidak sibuk ~


Haaaa.. da lame kan kan aku x update blog ni.. malas malas ! lg aku xde idea nk cerite ape.. hui3...okeh..aku bekerje semule..huhu.. stelah 4hari aku bekerja semule dgn rajin,aku mgambil cuti berehat.. haha.. bru 4 hari kerja aku dah gedik2 mtk cuti ng sepupu aku..alhamdullilah die bg.. hihi.. xpe2,hari ni suami die ade,so xde la die sorg2..aku bekerja bkn ape,aku bosan kot duk umah,cm org x de tujuan hdup,so ble aku bekerja..dpt la ckit duit utk blnje diri aku sndiri..hut hut..mcm bpak aku xbg duit plk..hua3.. tp aku nk lbh lg,aku mne ckup ckit2,aku ni kn t
amak..haha..spnjang 4 hari aku menjual dgn sabar,aku dpt la dlm 50henget,hahu..pas 2 aku bli tudung..skg aku berminat dgn tudung..cantik lah semue tudung2 skg,mcm2 style ade..beruntunglah org yg bertudung skg,still blh npak cantik dan cun meletup ble bertudung..esp yg belit2 tuh,cantik!hot hot! aku suke ! hihi..


Ni aku nk cerite pasa bdak2 yg dtg mbeli..mcm2 ragam mreke..kak,nk spray lbh ek..kak2,kte nk cklat rice lbh ckit..kak2,xnk manis sgt k..kak2,garing cket kentang 2 ye,kak2 jagung 2 kasi manis siket erk..kak2,kite xnk sos,kte nk mayonis..aissshh,mcm2 bdk2 nih.. aku dgn sabar angguk je la.. hehe..pas 2 ade yg byk mulut,jenuh aku mlyan,pas 2 ade yg senyap snyi,tye se jwb se..mcm aku ckp sorg plok..hih.. tp aku ske layan bdk2 tuh,satu kepuasan bg aku,ye lah aku ni kn seorg yg penyayang,haha.. penyayang la sgt kau!xD..bdak2 mmg best..cube2 korg bayang,dunie ni tnpe bdk2,msti sunyi kan kan ??haa..aku hepy bile tgk bdak2 2 senyum bile dpt ape yg mreke nk..mreke snyum..aisshh bdak2 ni bt aku tertawan
plak..haha.. best kot jd budak2 nih..hihi:face39:.. kalu aku nk jd bdak budak blik blh x ?? dah2 jgn mengarut.. :face67: HAHA xD


Pas 2 kn kn,smlm dulu aku tido umh sepupu aku 2,die ajak..aku pn okey je la..memandangkan esok pn aku kje gak n suami die pegi kje ng kawan die,so aku temankn sepupu aku 2 dan ank die 2 org..yg sorg 2 nme raghib,yg kcik 2 rafael..gilak kn nme ank2 die.. aku pn xtercapai dek akal nk bg nme ank aku cm 2..huhu..ank die 2 tersan
gatlah comell,yg kcik comel.. yg besar 2 lg la comel..grrrrr~geram aku..yg besar 2 klau berckp xblh breti,kdg2 aku ye ye je ape die ckp,aku xphm..haha..aku geram tgk mulut die,nk2 time die makan..grrrr~ sangat berselera..hihi..chubby2 bau pun wangi,aku rase dlm satu hari 2 ade kt 40kali kot aku cium die..haha,comelll gler...:1:
pas 2 kan kan..aku tido dlm bilik sepupu aku,n suami die tido kat luar,haha..msti msti suami die ckp cm ni kn,aissshh yong ni kacau je line aku nk beromantik romantik ng bini aku.. haha,x x x suami die baik..:face57:


Aku tido lewat jgk lah mlm 2,bersembang sembang,cm lme xjmpe plk..huhu..byk gak la yg kami sembangkan..ye la org mude nk timbe ilmu dr org yg da kawin..hihi..best dapat dgar kisah cinte dieorg,byk halangan tp dorang ttp bersame,sampai kawin plk 2...sweet sangat:face76:aku suke !aku suke!haha..pas 2 kami terlelap,pagi 2 aku rs e cm org kejut aku dlm pkul 7 cm 2..kak ila aku la 2,die suruh tgk kn rafael tkt nangis sb die nk g antar suami die jp..pas 2 skli lg aku terlelap..haha..tgk 2 aku,xblh harap kn..haha..p
as 2 dlm beberape minit 2,aku terdengar cm bdak menangis..aissshhh,ini x lain xbkn msti rafael nih aku berkate dlm hati..aku bgun..yeee memang rafael..aku pn angkat die,tepuk2 sket..die senyap kjap,pas 2 ngis blik..nsib baik die ngis slow je,klau xmati aku,ape ptt aku buat ?????aaaaaa hahaha..pas 2 mak die blik..mak die ambik,b rulah die senyap,huhu(nasib2)haha..klau nk thu,rafael ni die ank mak..xblh berenggang ng
mak die..(padahal aku nk back up aku,aku xnk la ade org ckp aku ni xpndai nk jge bebudak)haha..tp btl laahhh ! die ank mak !!! hahahaha:face50:si abang die kt tepi ttp tidak bangun wlaupn adk die da ngis meraung raung,blh2 die bergesel gesel lg kt kaki aku..hihi..comellll:131:

Ini dia :)



Raghib Ar Rayyan :126:


Rafael Ar Raouff :h:

Comel kan kan mereke ni.. Saye sayang mereka sangat sangat :9:..Kalau saye ade duit nanti saye nk bawak mereka pegi Disneyland.. hihi.. Klau ade duit lah.. hehe..*hoping*:face15:


Oklah sampai sini dulu lah yowng bercerita,xthu nk taip ape daa..huhu..buibui



p/s : Saye suke tgk org bertudung.. cantik ! ^_^





THANKS FOR READING

Member Terbaikku.. Wah !

Haaa ni aku nk cerita pasal kengkawan aku plak.. aku ni bnyak sket cerite..mtk maaf la klau anda terase puas utk membace dgn habis.. tp aku hrap disini kauorang sabar la ek membace karangan aku nih,..ngii3~ Mahu xmahu kteorang semue da abis pn spm..da bjaye la mjwb soalan2 yg dicipta oleh pembuat2 soalan tuh:z:. alhamdullilah boleh jawab tp xtaw la betul ke tidak kn.. mtak2 byak la yg betul tuh..:face12:amin... ni adelah kawan kawan aku : Jeng jeng jeng !!





Askar pertame ..

Haaa..cantik kan ,cantik kan ??hehe, name die nadia,kt fb yaya tp nme sebenar die Cheku Zairunadia binti Cheku Zainal..hah !begitulah,sangat pnjg utk menaip..tgk 2 ya, btpe sayangnye aku kt mu sapa mu org first aku nk puji2 ni..tp knpe kau buat mcm ni kt aku.. uwaaaaaaaa:face36: sedih2.. tp xpe ,kwan tetap kawan,wah!haha..aku harap kte akn ditemukan dan berbaik baik di hari2 depan kelak..amin.. nadia ni die seorang yg sangt sangat sangat pnas baran..tengok betape byknye pkataan sangat 2..mmg baran sgh lah die ni.. kihkih..klau die bce mst mrh aku ni..hua3..biarlah,mrh lah nk mrh pn,xtakut..ngih3~..hor ni die juge digelar sbg "singe"haha.. 2 wktu ms form1 dulu..die sempat nyi ag,ms 2 kte berdue je,die nyi lbh kurang cm ni r "singe menawan keluarge bahagie........"cube2 korang nyi sket..hhahaha,ms 2 aku berguling guling mensuke,sgt kelako,mke die sangt tidak bleh blaa..haha..tp disebalik kemusangnan die nih..die pnye hati yg baik..die suke tolong kawan2 die..bak kate aku lah 'die mmg baik'..die mmg bleh dijadikan tmpat untuk mintak tolong..kehkehkeh,so klau korg2 rs susah,pegila mtk tlong ng die nih ye..heh2..mmg die tlong pnyelah..lg ape ye,die ade 11 org adk brdik,rmai kan,rmaikan ??heh2..bestnye adk brdik rmai nih ,tp die plk kte xbest lgsg..urrmmm,entahlah(ckp dengan lambat)haha..xau bnd aku ni..haha..die jge seorg yg murh hati,muroh dgn duitnye,murah dgn budinye,muroh dgn senyumnye dan die cantik..hi2..ambik haty je oww,jgn perasan lbh2 ey..hoh dh r 2 rama g nk cite ni..dh2..haha..okeh !





askar kedua :

hoh ni die,semeks yuyus..hashashas..eh bkp plok aku jd gni s gni ey..haha..dh2,beng ske byk2,byk g anda kne ske bwh nun kg..huha..dh2..okeh..nme penuh die..Wan Azhani Idayu bt Ramlee,aku sgt pelik,knpe die ade wan?sdgkn bpaknye tiade wan di dpan..ce jwb sket yu..huhu:65:haha..xpasa anok panoh 2 aku plih..aku pgil die ayu..ayu ke ??blh than r..haha..die brhi suke,brhi tapor blkg org,brhi mkn,xleh lu lpor sket ketor lalu r jd..bkpe au,aku pn xthu..dlm aku membuat blog ni,die la yg byk membantu,die yg byk mengedit.aku ni lemb sket bab2 gni,kui2..thanks yuyu,syg awak sgt2..haha(gedik):16:ayu ni die ade bele kmbing ng angse..kmbing ye 2 miang sket,mne2 ayu g mst ye ikut blkg..haha..ary 2 ayu kte kmbing 2 rogol die(naik atah blkg die je pdahl)eh2,ce bayang jp,keadaan kmbing 2 dduk atah blkg org,(aku xleh bayang,cbe2 byang utk aku jp)tepek die pgil ma die,dlm situasi ma die mencabut kmbing dr bdan die tuh,kmbing 2 plok merogol ma die..owoh ! bhang sdap kmbing 2..kmbing2,nafsu kau mcm binatang !! (eh !)haha..bodo yong..g2 r lbh kurang cite dr ayu..ye dh owk yu owk ?ke slh ?hahaha..ayu ni sdah berpunye kot..rse2 g2 r,aku pn xthu..hehe..nk thu lbh lnjut ,tye kpde ayus sndiris..tq....:132:(xpasa)




askar ketiga :

ini die moon moon...name penuh dye..Nur Aimuni bt Ghazali..mek yg comel molek,kecik cepeh je die ni, ade besor botol mineral tuh,xcaye?xcaye?huh!tgk r diri lu x caye..owk chek owk..haha..okey,chek ni seorang yg baik gk r,ala2 je p..haha..(gura je lah)die ni slalu je berselisih pndapat ng aku,aku kte a ye kte b..sb 2 aku baloh okmo ng die lu bab bab ckp nih,akhir kli aku gk kne ngaloh,sb chek ni die kerah keng sket..hhaha..tp best r kwan ng die nih,klu berlawok imaginasi die tinggi je,mcm2 die tamboh..akhir kli bdok2 ni begelepo lah suke atah lantai..ade yg katok lantai,ade gk hk ske pah xbnyi,byangkan.....mber2 aku mmg g2,nebeng blake,haha..tp mreke mber aku gk gne2 pn..heh2..(ambk aty je oww)hah2..mnde ag r,xigt owh........hor ni,chek ni ye malu sket,org ade gk setence2 tmpat malu owk,tp die ni malu abih tempat..haha(nawok ngk tu yong)huhaha..:face1:
die pn muroh haty gk,xkedekut,ilmu kami slalu kongsi2,ape yg aku xthu die kbo..g2 la..kami satu klas..ngih2..yg 2 org ats nun td 2 dieorg same klas,so kteorg bkn dr klas yg same..ngih3~:face75:





Askar keempat :

Hoh ni die minah rempit kite..nme sebenor dye, Nor Amirah Najeehah Bt Mohamed.. Npok muke cm baik je owk,tp klu race menang die r..klu bab congek 17 18 tiang , barang je die nih..hahaha(gura2,beng siyes ngk)haha..die ni pn baik gk,sllu tolong kwan2 die..mmg die akn tolong,die sgt baik..aku puji lah die ni,sb die baik..klau aku rase nk mkn pape ke,die lah yg tlong g beli,xpnoh pn kte malas ke nde ke..hehe.*bak kte aku ''sayang mu larh mirah"hehe..hok aku thu,tp x soheh,mirah ni die ramai pminat,p ye xcare ane pn,die lbh slese ng idop ye skg..hehe..bile aku nasihat2 die ke ayat die mst gni "btul dh oww yong"p g2 r ,wt mcm..haha..biase r owk,aku pn g2 gk..tp die ni pendengar yg baik..klau ade pape ke,die r yg aku cri..ye x ,ye x mirah ??hehe..sdp r lu luoh ke die ni..die mmahami luar dan dalam..sangat bagus..hehe..die ni blh than crdik r..pmr 8A crdk x kwan aku ?haha..aku ni jnis xkwn ng org2 sembarangan..haha(aku mule dh)huhaha..aku kwan blake,adop hal aku ni..dh la 2 owk, abish..sorg ag...ngih3~:face18:



Askar yang terakhir :

Haaaa ni die Amaliena Rosdi..memandangkan aku xde gbar die semsorang,aku ltk bersame same dgn aku..cute x,cute x?haha..amaliena ni dikenali sbg ama..sume org pgl die ama..bdk2 kls pn pgl die ama..die comel kn kn ??baik gler kot die ni..mule2 knl,npak smbong tp dah2 lme 2,da rapat sume 2..bdk ni mmg mpnyai hati yg baik..die pnuh dgn kesopanan dan kesusilaan die..die pndai bawa diri..syg gler kot kt die..hihi(ama,lme xjpe mu)rindu2..die gk cm mber2 aku yg laen..xpnh berkire soal duit..tp aku xadelah nk pau die plk kn..xbaik gtuh..ssungguhnye aku kwan yg baik..haha..die comel,sgh r,nk2 klu die snyum..ngih3~(ama mu kne v komisen byk ket kt ku nih)haha..die ni rendoh diri ket,skmo rs diri x lyk lah,xmnde lah..tp klau die dang bt sesuatu 2 mmg bsguh sguh,sjok aku kwn ng die ni aku jd sguh2 tek,kje2 hk ckgu swh bentang sume siap dgn cpat..(bgus ama nih)hih2..bab stdy pn g2,tp die ni study last minute okmo,nk pekse esk,mlm ni bru stdy(eh mu ni yong kbo ke org,mu truk ag,kdg2 pg nk pekse 2 bru bace,pa 2 mula r susoh la,xleh wt lah,dhal mu ow,malas nk mpuh)hahahaha..kene ke aku plok..oklah sapa cni je..
hihi:face76:



:95: sebenarnye sume kawan2 aku baik,baik sangat,xpnah pn nk jatuhkan aku atau ape..sume sllu bg semangat,sllu support aku dr blkg..byk lg aku nk cite benornye,tp tgan ni x mengizinkan,lengoh utk menaip...ngih3..t klau aku rjin,aku crite lg ye pasa mber2 aku yg cantik2 molek 2 ye..walau macam mane sklipun dorang ttap mber aku..mber hidup dan mati aku,tnpe mber2 ni,aku mst sorang2..thanks ek sb sudi jd member terbaikku..aku sayang awok2 aku..thanks 4 everything..love u all larh !!! mwaaaahhhhhhhhh1000!!! :face9:

:h::h::h::h::h:
setiap satu love 2 utk setiap sorg mber aku..memandangkan ade 5 kwan terbaik,aku ltak 5..sape yg ambil dulu..dielah yg jd juare..haha.. aku sayang kamu2 sume..love u larh sayang !!
:9:

THANKS FOR READING

Apa yang hebat sangat pasal aku.. wah !

Wah ! giler takut ng title post aku.. :127: hahahaha.. okey.. xde ape pn yg hebat pasal aku ni.. aku cme seorang mnusie yg pnye kaki dan tangan.. ishh ! knpe aku ske sgt ng ayat 2.. owk yu owk ??haha .. ok2 kte smbung blik cte kte.. xtually .. wah ! msti fatin amani suke nih.. haha.. xau bnde aku nih .. okey2 , berbalik balik.. aku :

1 . Nama aku Azratul Atierah Bt Asmadi

2 . Aku tgh tgu result spm.. tkut nk pegi ambk.. ishhh ! xbh g ambk lah ! aci x ?? nggii~

3 . Aku ank sulong dr 3 org bradik.. ohh , sgh xbest jd ank sulong.. wlaupn mak aku xpkse
aku bt kje rumh , tp aku xske , aku bosan sgt...
bosan yg tlmpau bosan.. kdg2 aku ngis sb bosan.. grrrhhhhhhh !

4 . Sensitif ! haha.. ye , mmg betul ,aku mmg seorg yg sensitif ! huhu :face5:

5 . Aku suke makan.. xkire ape pun mknan 2 sume aku nk tra.. dlm pgan org
pn aku blh ambik sb nk rasa pnye pasal.. haha..
klau mak mentue aku tgk confirm kne reject awal2! haha:face51:

6 . Aku suke pade baju.. obses ! sgt xblh tgk.. tp skg aku xde duit nk beli.. 2 la skg asyk
tgk aku pkai bju yg sme jep !:face41:

7 . aku ske dgr lagu korea.. wah2! tp lgu yg sdey2 je la.. kdg2 airmate aku tkeluar gak sb tlalu mlayan.. wah2! haha.. lgu yg biase aku lyn .. ss501 ng ft island..
cbe la dgr lgu dorg mmg best2..:face26:

8 . aku ni degil sket , kras kpale , sume nk dgr ckp aku.. klau org xdgr , mule r aku mecok..
haha.. jhat sgoh mu ni yong.. :face11:(yong mmg jahat)

9 . aku suke duk sorang2 lm bilik..lyan lgu n pk tntg diri aku , khidupan aku nt.. ohh ! tkut sgt ..aku tkt klau ape yg aku nk , xdpt.. :face72:

10 . aku ni riuh sket , xkire dimana dan kemane.. aku mmg ske berckp , mengarut , mengilai
mcm kuntilanak.. 2 mber2 aku la yg sllu ckp..:face71:

11 . aku suke pade pisang ! hahaha.. aku xblh tgk pisang,, siyes :face64:..klau aku g jale2 ko ng
bapk aku mummy aku , klau aku tgk pisang2 tgntg gantung (org jual tepi2 jln lah)
mak aku mst bhenti beli kt aku.. wah.. sgh terharu..
thanks ami.. sayang ami sangat2 !:h:

12 . aku geli ng kucing ,lipan, tikus , khinzir(hahhahaha).. haha.. klau org main ngusik2 ke.. aku wt bodo je sb aku tkt klau org 2 nk kenak aku ke.. aku wt2 x geli..
pdhal remang lm tekok.. wt la org 2 ltk atas ribe aku..
oohhh tidak.. mati geli aku.. haha (kpd sesape , tlg jgn ngusek aku ey ,
sb aku mmg xgeli)wakakakakaka(jangan!!!)

13 .aku xboley klau mkn roti ,biskut cicoh air ,atau seangkatan dgn nye lah.. aku jd luga perut..
lps 2 aku mst kne mkn nsi blik ,baik xyh mkn..
wt gemok je owk.:73:.. tp kdg2 aku mkn je.. haha
(biarlah gemok, nt kurus gak)*perhaps
agagagagaga~

14 . aku ske bakor org.. agagaga.. klu aku bkor mmg mpuh org 2 , hngus letung,tgl gigi sje je, haha..xdk org leh lwn aku.. hahaha.. tp klu aku kne bkor , kdg2 aku syap je.. ngku kloh..haha(ngrot kli mu ckp yong ey.. haha)

15 . aku xau nk tls nde dh ni.. mnde g r.. urrrmmmmmm....:face34:

16 . hor ni.. aku xske pade org yg hipokrit..dpn baik blkg cm setan.. ske2 kte ke org..klu
baik xpe nk kte2 org.. ni prngai lbh teruk dr setan... agagagagaga~
(ske2 aku je label org setan , tp disblk kjhatan die 2 ,
xsume bnd yg jhat lm diri die kn, mst ade gk yg baik)

17 . semua orang x perfect (ayat 2 la yg sllu naikkan smgt aku)ngiii~:face44:

18 . Someone ckp kt aku.. hidup didunia kne sllu bersyukur , bersyukur dgn ape yg kte ade...
yes ! i got it ! thanks dear:face2:

19 . nk kne ckupkan 20 ni , skg aku da blja utk mlalui khidupan ni.. dulu hati aku sllu x tenang,mcm2 yg aku rase.. aku xpnah rs aku ni bertuah..
aku rs cm sial je aku ni.. tp skg xda..
aku da dewase aku blh pk sndiri smue ni.. sesungguhnye ,
aku amat sayang akn diri ini.. aku xnk slhkn diri aku..
aku akn lalui sume ni ng tenang.. aku cbe utk tenang slalu...urrrmmmmm:face57:

20 . aku da ade 'inspirasi' aku sendiri.. jgn jeles.. hahaha.. sayang kamu deh !:96:

p/s :sume ni adalah rekaan semate mate.. tp pcyelah.. sume ni mmg betul.. haha
xau bnde.. mtk maaf ngarot byk ngk kt ats nun.. aku ade sdiekn gbar dan sdikit bio aku..enjoy yeh !!:face18:



cantik x ?? cantik x ?? haha



:a2: azratul atierah bt asmadi
:67: 7 august 1993
:a2: beranak kt rumah nenek aku
:67: nk jadi budak skolah lgi~
:63:nk jd org yg berjaye
:67: nk blaja msak dan masakn 2 sedap!:face1:
:a2:nak jadi ank yg baik , dgr kate dan solehah !:face45:
:67:nk jd kwan yg baik ,yg cantik , dan sabar !:face28:
:n: jadi gf yg baik , tenang dan setie utk die !:9:


:98:aku sayang kt sume orang yg sayang aku.. thanks alot 4 being
with me although when i'm in a very bad condition...syg kmu..:h::h::h:
mwahhhhhh3!:9::9:

THANKS FOR READING