Contest "Blog Saya Comel kan?"

Hey hey all readers..ahaks..saye nk join contest ni..buat pertame kalinye..hua3..walaupn blog aku xde lar comel kn..tp tp xthu lah knpe aku rse cm tergedik je nk msuk..ahaks..aku da masuk.. okey :) .. xde org mrh kn.. hehe :))




  • aku nk tag :


kepada yg ditag..join la ye :))

p/s :klu menang harap dapat hadiah kerete suzuki swift suter.. ahakss :))

THANKS FOR READING

BOSAN ~ ~ ~

Oleh kerana ku tersangatlah bosan.. aku nk upload gbar.. eheh.. tengok je lah eh~








nyah !!

udohnye pranga aku ~

eheh.. comel x?comel x ?haha




MALAM YANG BOSAN ~

THANKS FOR READING

NO TITLE POST

Haihaihaihai..lme gler xcare ke blog..klu aku nulis pn aku xthu gk nk nulis mnde..se ag aku puah..xthu bnde aku nim.. nk kbo nim,layok ke aku ni ade blog??huhu..aku pn xau gk nk kongsi mnde ng org..xthu nk tulis mnde..merepek mengabang ade r..puah gler kot..puah puah puah..aku nk tepik wase..klulah aku blh tepik mlm2 bute nih,kn syok..g pata mse2 gni pah tu tepik,biar keluor semua ketensionan yg lekak lm hati aku nim......


Pa tu sekarang hujan,aku suke gler time hujan..nk2 malam2..duk lm umh,pas tu dgr hujan kt luor..eee,sweetnye..klulah aku ade laki..ee,msti best..hujan2 gni..bleh peluk2..hilanglah ckit kesejukan tu..eeee,gatai mu yong..aisshhh,lambat lagi...jgn berangan..kg kn xsapa 4bulan nikoh dh mu... heh..bljo pn xthu tah mane ag..aku pn tgh duk pening pale sekarang..mlas r nk tunjuk korg..aku simpan lm hati je,bahawe aku mmg tgh serabuk dan pening.......


Bile duk sorang mikey2,mmg susoh sekarang nk jadi org..lbh2 ag ng keadaan sekarang...org ramai crdik pndai..tkt org2 cm aku ni xde tempat duduk yg baik..aku xthu nasib aku akn datang..aku xthu baik atau buruk..aku xthu mcm mnee...yg terpenting sekarang,aku hnye berdoa dan selalu mtak petunjuk dariNYA utk aku menjadikan diri aku ni yg terbaik.....bru aku thu sekarang,memang susah utk mencipta mase depan......



THANKS FOR READING

Wanita Yang Indah

"Pandangan mata seorang wanita lebih tajam dan merbahaya daripada tembusan panah yang berbisa. Oleh itu awasilah selalu agar jangan terkena panahan matanya..."

Aduhai wanita sungguh mahal pandangan mu di mata lelaki, tapi kenapa masih ada lagi yang tidak menyedari? Dirimu terlalu agung di mata lelaki dan terlalu mulia di sisi pencipta mu; namun itu semua hanya jika kau tahu mengagungkan dan memuliakan diri mu sendiri. Menjadi wanita adalah satu anugerah yang tepaling indah. Seharum mana pun wangian kasturi tidak mampu menandingi wangian budi pekertimu, lembutnya gumpalan kapas masih tewas dek kelembutan tingkah mu, halusnya butiran pasir yang menjadi peneman setia si pantai masih tidak dapat menandingi halusnya tuturmu.

Duhai wanita sebenarnya, maruah diri yang kau galas lebih berat daripada bongkah bongkah batu yang besar, kau menepis dengan penuh sabar tiap godaan nafsu dunia yang datang bertubi tubi hingga hampir mengheretmu ke kancah yang penuh onar. Percayalah wanita, akan ada bahagia diakhir kesengsaraanmu asal saja kesabaran menjadi bentengmu.

Wanita ku, terima saja makian yang bederu deru ibarat halilintar yang singgah di cupingmu, terima saja itu dengan senyuman dan ambil saja sebagai halwa telinga yang mengajarkan mu erti kesabaran. Itu sebenarnya dendangan sumbang dari bibir bibir sumbing yang ingin melihat mu sungkur. Percayalah akan ada berita manis yang singgah dicupingmu suatu masa nanti asal saja gunung kesabaranmu tidak pernah kau tarah.

Saudara wanitaku, iman mu adalah perisai, agamamu adalah landasanmu disetiap langkah yang kau atur. Jangan sesekali kau biarkan anasir songsang memperkotak katikan iman mu apatah lagi agama yang kau kandung hanya kerana nikmat duniawi semata mata, jangan kau gadaikan maruahmu yang tidak ada galang gantinya hanya kerana mengejar sesuatu yang tidak mungkin bisa kau kendong. Andai kata kau tersungkur, segeralah bangkit dan sekiranya kau tersasar jauh dari landasan hidupmu atur kembali langkahmu bersama titipan iman dan mulakan dengan langkah yang baru. Sedangkan sang jentayu yang kepatahan sayapnya masih bisa hidup bertongkat paruh apatah lagi kau yang dianugerahkan akal fikiran. Jangan bersedih wahai wanita andai apa yang kau ingini tidak kau beroleh di dunia, syurga itu sentiasa menanti mu. Bulatnya iman dan takwa sumaiyah ketika di hunuskan tombak ditubuhnya, demikian jugalah bulat iman mu harus kepada pencipta mu.

Peganglah kata kata ini, "kau sebenarnya tidak akan tersasar seandainya keimananmu kau jadikan sebagai tunjang dalam kehidupan".

Wanita, biar tawadukmu lebih menggungung daripada kejelitaanmu, biar keayuan mu terpancar dek kerana lemah gemalainya perilaku, biar kebijaksanaan mu terpampang oleh tingginya ilmu mu. Jangan sesaat pun kau lupa setianya masyitah pada Tuhannya, agungnya kasih khadijah kepada agamanya dan perjuangan srikandi srikandi agama terdahulu. Jadikan agama mu sebagai tunjang yang memperkasakan akidah mu, biar kesabaranmu manjadi benteng perjuanganmu dan lebarkan iman mu dengan sejuta lapis sifat mahmuda. Jadilah kita wanita paling bahagia.


THANKS FOR READING

Alhamdullilah

Seriously,aku xthu nk mulekan dari mane..dah brpe kli aku taip pas tu aku delete,aku taip aku delete..ok,kali ni x dah..bckp pasal result,aku bersyukur dgn ape yg aku dapat..da mmg rezeki aku mcm tu..aku kne terima kan..aku xbleh nk salahkan takdir..aku terima ape yg tuhan berikan pade aku..mak dgn aboh aku pn xkate pape..dieorang senyum je la utk aku,aku dpt cm tu pn dorang da senyum kn,msti klau aku dpt lg baik dr tu mreke akn lbh melebarkan senyuman mreke tu...tp nk buat cm ne da takat tu rezeki aku..aku redha......


Xpelah,aku redha...aku pn dah penat sangat nk kluarkan airmate,da la airmate aku ni mahal..xnk la kn,membazir bazir ni..xbaik!huk2..sedih dowh hari ni,klau aku duk rilek2 msti aku menangis..aku igt,sb aku x mmpu nk balas jase mak ayh aku yg dah bersusah payah selame aku exam ni..aku npk kesungguhan mereka..nk nangis plk dh ni...tolongggggg,ade sesape nk tlg sedekahkn selimut die utk aku..tisu aku x ckp,airmate aku byk!


Xdelah,aku xsdih pn,aku okey je..xnakla ngis2 kn..nt jadi cm cite si buruk rupe plk..tadi aku agk tekejut sb kazen aku yg duk kl sorang tu,yg agak pndai jgk la kn..pun dpt same cm aku,frust jgk aku..sb aku target die dpt lbih lah dari aku..tp xpelah..dah mcm tu rezeki die kn..same cm aku..xpe,kte same..kte kn selalu bersame,dulu main same same,mkn same same,nangis same same..so result ni x slhkn kn klau kite pn same2..aku nak jumpe kau lah,nk ckp2 ng kau,mst feeling kite tgh same kn ?*hoping(jumpe)


Ok2,kawan kawan,xpe,kte bersabar je ye..mungkin Allah dah janjikan yg terbaik utk kite..klau kite xbrape nk bagus waktu ni,mgkin nanti......xde sape yg thu nasib sendiri kan..tp kite kne lah berusaha,selalu berdoa dan yakin pade diri kite sendiri...sape yang xnk berjaye kan? :)


INSYAALLAH

ASSALAMUALAIKUM :)



THANKS FOR READING

Fuuhhh Nervous

Anda mesti dah thu kan pasa ape yg aku nk tulis ni an an..wuusssss,waaassss,weessssss,tusss.dassss,dussss..takut..aku da reti nk buat bunyi macam mane lagi..ahhhhhh,uhhhh,ihhhh..dah mcm2 bunyi yg berbunyi tu..huh..aaaaa..cam xcaye en result dah nk kluar an..23 march bile tu???tinggal satu hari lagi kot..ohhh tidak tidak!knpe kejap sangat?aku xpuas lagi nk berehat rehat mindaa nih..owh,macam mane ye?nervous xhenti2 ni..


Dari petang tadi dah aku asyik duk nebes je,xbreti breti ni..aku mandi tadi rse cm xbsh je badan ni,ntah aku buke ke tidak lah paip hujan tadi,eee,aku xmandi ke tadi?eh,aku mandilah!tp xbasah,eh,ape aku merepak nih!tolong!tolonglah aku!kpale aku memang 90pecend kt result dowh,yg 10pecend lg kt sayang aku la kot..hihi..sempat lagi nk suke suke nih..dah2 !


Ok,aku hope,result aku okey a.k.a cemerlang la kan..aku bukanlah budak pndai an an..aku sedar sape aku an an..aku memang pemalas la an an..mlas nk ulang balik keadaan dulu..aku memang malas la an..brape byk an yg aku nk tulis an an..arrrrrr,biarkanlah aku,aku nk gembirakan hati aku ni..an an an..hahaha..tp aku nebes yg amat ni..nebes nebes nebes..


MOOD : NEBES YANG AMAT DASYHAT --''

THANKS FOR READING

Thank You

Thank you, for being by my side. Nervous, walking this road with you.
I love you, the awkward words that I say in front of you. Be blessed, I must let you live well.

Sorry, for meeting someone like me. Painful, I am still lacking in many ways.
I will be by your side until the end. I will protect the beautiful you.

I pray not to release this hand even if I die. I promise to walk with you until the end of time.
Because the extreme love can be worn out by time, I vow to keep the beautiful memories and even the days that we cried.

Sorry, for not being able to be better. Painful, that I am always lacking in some ways.
I will protect you until the end even if it is hard. I will protect the beautiful you.

I pray not to release this hand even if I die. I promise to walk with you until the end of time.
Because the extreme love can be worn out by time, I vow to keep the beautiful memories and even the days that we cried.

Only you can forgive my heart
Even though I am imperfect, even though I am lacking in many ways, I sincerely want you.

Even if days of difficulties were to come, I will not release the two hands that I hold until the end of time.
Because the extreme love can be worn out by time, I vow to keep the beautiful memories and even the days that we cried.

Thank you. For being by my side.
THANKS FOR READING

SAYE TENGAH SEDIH

JANGAN GANGGU SAYE

KOMEN BOLEH :)

THANKS FOR READING

Malam Yang Susah

Malam yg susah?ape yg susah..susah nk tido..xngntuk langsung..tetibe tergerak hati nk update blog ni..aku tgh on proses nk tuka header tu,malu aku tgk header aku..rase cm perasan la plk..haha..aku mtk tlg yuyu,sb aku xpndai nk mengedit edit ni..huhu


Ok,petang td aku g bandar ng mok aku..aku ni kjp mok,kjp mak,kjp mummy..biarlah,asal org faham je..haha..aku pegi usha2 baju..aku berkenan gle ng bju tu..aku try tp xmuat!ketat!arggghhh,grrrrr...memang xdapat dinafikan badan aku memang terlalu naik..pas tu jumpe satu timbang..alah timbang kt cp tu..olohhh..yg ade nombor nombor tu..haha..


mak aku mmg suke terhadap timbang,aku plk terlalu benci dengan timbang..da lame kot aku xtimbang..haha..pas tu mak aku srh jgk timbang,slame ni aku buat bodoh je..tp td,tergerak hati aku utk naik atas timbang tu..berdebar debar hatiku..aku pn naik,msukkn syiling pas tu timbang mula memulakn tugas..#$%&&**#@#%&%*!@ pap! wah!nak pngsan aku tgk.aku xpecaye..sampai 2kli aku try,resultnye same!arrghhh tidak,hilang mood sebentar td..tp sebentar je taw..haha..brpe berat aku,biar aku rahsiekn je la ey..biar aku simpan sorang2..huk2


Pas tu kan kan,aku npk ade org yg style mcm roy cite dulu2 tu..sluar ikut kaki,pas tu koyak2 kt lutut..ng jaket,ng rambutnye..ee selekeh gler,npak kotor,mcm xmandi beberape hari..haha..aku bkn nk kutuk tp g2 lah..klau nk wt style cm tu,pastikanlah kemas dan bersih..payah ke?x,aku rse..


Pas tu ade plk org giler dlm cp tu,aku lalu tepi die..mule2 aku xthu yg die tu gile..haha..die kte cm ni..aiiii,nk ngejah awek ni la plok..aku buat bodoh je,pas 2 aku tgk la barang2 kt ctu..pas tu mak aku kte,org gile tu meh sini..aku nopak g kt mok aku..aisssshh,serammm....slh die pegang aku?xnaye..aku malas nk jerit2 nt glamer plk aku kt kemaman ni..haha


Oklah,tetibe plk mate ni mengantuk..Yes!aku dah mengantuk..haha..ade kegunaan jgk blog ni..bagusssshihi..Ok lah,gudnite all readers..mwwwaahhhhhh2! lap u all..


BYE2..

:65:Assalamualaikum :66:


THANKS FOR READING

Result Spm

Awalnye aku post pasal result spm,sedangkan org lain xdapat lagi..tp anda anda jgn terkejut ye kalau saye kte saye dah dapat dah...huhu..Ye!saye tipu lagi..hahaha..gile kau org lain belum dapat aku dah dapat..tak fair la kan..anda anda berdebar ke ?ok2,rileksss..hahahaha..perasaan..Ok,sebenarnye sekarang asyik duk pk pasal result je..mkn result,tido result,mesej result,jalan result,n semuanye result lah..sampai aku rase cm lemah semangat je..arggghhhhh,takut lah...:face13:



THANKS FOR READING

Merisik Dan Bertunang

Wehh2..awak!..aku dah dirisik!!!haha..betul lah!kau x caye??betullah weh!!!pecaye la aku,aku xtipu laa..tolonglaa plizzzzz..hahaha..ye2,aku tipu,hahahaha..padang muke aku..


OK,sebenarnye paksedare(acik bir) aku yg merisik bkn dirisik ye..hahaa..Ok Ok,ceritanye mcm ni,sbnarnye bende ni xdiplan langsung..tetibe je mak aku bg plan nk g merisik kekasih pak sedare aku(kak ja) ni..sb pk sedare aku ni umur die sdh sedikit lanjut..heh2,tp xde lah npk tue sb pak sedare aku kn..haha..ngarut...so,nenek,tokki n mak sedare aku yg lain setujulah..:face55:


Ok,petang tu dieorang kate nk pegi cari cincin sebab malam tu nk g merisik terus..amboih,mak aku xsbor2 bk dapat adik ipor..agagaga..pas2 kn,bile dgr je mnde 2,aku terus kte "yong nok gi gok"(suare manje nk tarik perhatian org tkt xleh g)hahahaha..aku ni excited sket bab2 gni..aku kn gatal owk..pas 2 si kekasih pak sedare aku ni,punyelah baik,die ikut je ape yg mak aku ng mak sdare aku plih..Ok,cincin telah dipilh! cerita cincin tamat kat situ:face44:


Malam tu kiteorg berangkat bersama sama,sesampai disana aku telah tgk sudah ramai yg telah menunggu..wah!excitednye aku..eh2,aku plk..ok2,ni sekitar gambarnye..



SAKSIKANLAH:face19:


Tokki sedang mengemukakan hajatnye datang kemari.
Ehem2,hensem kan tokki ku?ngiiii

Pihak perempuan membalas pule..

Detik2 menyarungkan cincin..nk jugokkkk:face46:

Motif gambar?nk tunjuk muke aku je
agagagaga..:face68:(macam hantu)agugugu

kami datang 1bas :face44:

lagi :)

Kaum kerabat :face24:

Bersama sama bakal adik ipar :)
Long,cik teh,mummyku:face66:

Haaaa,ni die bakal pengantin baru kite:131:

Nenekda ku..susoh nk snap gambr die..
so nilah jadi..:face75:



Pelik kn,muke aku xbrape nk ade lam gbar..kalu x muke aku la yg menghiasi semua2 gbar tu..huhahaha..sebanarnye aku diupah utk jd jurugambar yg xbergaji malam tu,burukkn gmbar2 diatas..alah,xpelah..huwahahaha..


Hah??Amende??nk tgk gmbar aku jgk?Oklah2..Nah !! hahahahahaha





anok dare sapelah comel ngk ni..hahahahha:face75:


auwwwww:face34:

uiiihhhhhh:face2:


p/s :budak kt tepi aku tu mmg suke ambk gbor..

p/s skli g :pak sedare aku ade sorang lagi yg bujang,klau nk cube,calling2 lah aku,nt aku bgthu die..hahaha..aku xsbar nk tgk pksdare aku kawen..aaaaaa,xsabar..hahahaha





Bilelah org nk datang merisik aku plak..ngiiii


haaaaaaa..gatal..klu aboh aku bce blh 4 5 6 guni ni..hahaha



TAMAT :)




THANKS FOR READING

Penat + Letih = Dokrok Cetong~

Huhahuhahuha...Aku letih sangat sangat..nk tido lalu brase..p gtu ah,klu x lyan facebook dulu,bkn aku lah 2 nmenye..buhahaha...:face24:..aku letih bangat bangat,pinggan aku sakit,dr mrin doh..2 pn nk kbo owk..bjek je aku ni..tp biar ah,aku nk kbo jgok..spe nk dgr dgr la,spe xbh ttp mate anda dr bce taipan itu td..haha..aku ske mengarut ngarut..xthu bnde..penat penat..mrin pn penat,biase ah org kije owkk..weekkkkkkk,mcm kje berat plok..haha


Best gk tadi,org pn blh tahan ramai jgk ah,budok2 ah ramai..hari ni iceblended yg byk laku,bdok bdok sume cri ice blended..dahage tekok moknyer..dh ari ni panas owk,aku pn xtahan panas td..sapa peluh peluh pa..nsib baik aku xjual roti canai,klau x msti peluh peluh tu menitis mcm cite senario tuh..yeerrkkkk,guane hal au..masin molek roti canai tu aku rase..haha:face75:


Pa tu bile org xde aku duk r sembang sembang,cakap cakap,dgr org ngupak,dgr je k,aku xtmpang sekaki,aku insaf sudah !! haha.. pa 2 kan ade lah satu cerite ni yg menarik minat aku utk mendengar dgn lebih lanjut..ade budak yg belum kawin sebaye aku melahirkan anak..wah !! sgt menghairahkan aku utk mendgr..mase 2 aku xpk ape dah,yg aku pk cume cm ne klau aku jd cm tu ??tidaaaaakkk ! selisih simpang menyimpang!?!mtk2 sume 2 dijauhkan dari aku..:face27:amin _''


oklah,aku sudah tidak larat..kekontangan idea suda..kematian kate kate..aku cume npk katil aku je skg..ngantuk sangat sangat,xpnah aku nk tido jam mcm niee..tp aku da xthan dh aku ngtk,dan sgt mngantuk krane terlalu mengantuk..haha..bolok wok aku mari doh..oklah,i hv to sleep..tomorrow,i have to bangun plop...i i i i ngantok.. i i i love u all..


bye bye (sambil melambaikan tangan)haha:face40:
aku nk suke lu sblm tido...
hahahahahahahhahahahahaha:face24:
tgk mate lebam dh oww..
haha...


p/s : nak jalinkan perhubungan yg baik dengan sume org...
tp klau org tu xpat trime,adekah itu salah kite ??:face44:
thinking in laboratory..hih2:face17:

THANKS FOR READING