Sembang Sembang Petang :)

Ehem ehem,saye nk update blog nih..teeheee,nk dgr cerite saye tak?olorr..nok la,nok laa..teeheeee..eleh awok2 ni,saye pujuk ckit pn da cair..teeheee

Okey,sebenarnye saye xde idea ni..tp kekasih hati saye suruh tulis..tp saye tanak,tp sb die,saye tulis jgk..tgk tgk,baik xsaye?bertuahkan boyfriend saye dpt saye??teeheee

Gedik gler lah awok ni yong..oloh,biarlah,saye nk gedik,biarlah saye gedik,biarkan saye gedik,teeheee..saye sebenarnye tgh runsing dan pening dan sakit kepale dan pening dan pening..byknye pening..sb saye tkt saye x dpt nk sambung blajar utk kampus kerajaan..oloh.tkt2..grrrrrr.takut :(

Lupekan lupekan :)


Saye nk bicare tentang kerja saye..dah dekat sebulan saye kerja dgn rajinnye..olorr,rajin lah sgt..saye xsabar nk timang gaji pertama saye..eee xsabarnye,xsabarnye..sukenye sukenye...teeheee,gedikgileperempuanni C(:

Saye nk beli ape je yg saye nk,saye nk makan puas2 dgn duit tu..saye nk share dgn mak saye ckit..ckit je kot C(: teeheee..saye nk beli baju,2 yg penting..sb saye dah xde baju utk pegi kje..uhukk..kesian kan saye tolong..tolong tolong.. tehehehehe

Dalam sebulanan saye kje ni,saye jumpe pelbagai jenis sebulatan org...ayatapetu?mcm2 org ade kt dunie ni..bru saye thu yg orang kt dunie ni mmg ramai terlalulah ramai,sampai saye pn xterbilang jumlahnye dgn kiraan 1 2 3..teheee

Ragam mereka pn mcm2 ye,byk benor ceritenye..saye sebagai pekerja yg baik dan penuh tatasusilanye melayan mereka dgn penuh dedikasi C(:

Kerja macam ni kne cepat,banyak senyum,byk cakap,byk memuji,byk berkata kata..utk menarik minat pemakai utk membeli..makcik2 yg muke mule2 cm xnk beli pn,terbeli dgn kecekapan saye mengode beliau..teeheee

Pakcik2 yg misai tebal pn beli jugak,sb tkt saye gode mereka dgn lebih lanjut lagi..teeheee..ade jgk abang yg nk pegi interview,duit xcukup nk beli kasut..saye srh die pegi cocoh bank..die pegi then die dtg balik..teeheee..bos saye tgk dgn pandangan yg pelik je..teeheee,bos plk sporting gler.cceeewwwaahhh :) sayang2,sayang jgn jeles ey sayang?saye buat bkn sb saye nk buat tp sb kje saye mcm tu..saye xsentuh die pn sayang..otey cayang?saye thu sayang saye phm saye..hehe..oolor..jgn la ngjok... c(; teeheee

Ade jgk kakak yg bajet byk duit...sombong gler bercakap..tgk pade care kau pn dah thu yg kau tu xde duit..tolonglah jgn sombong sangat..nk muntah aku tgk!teeheee..tetibenakemosikatsiniseorang diri c(:

Ade jgk kakak yg tergedik..ckp telepon,siap muaaahhhh muuaaahh lagi dpn aku dan sorg lagi kawan aku..alamakkkk,tolonglah kak,nk muuaaahhh muaaaahhh tu tgu lah tempat lain oke?tolonglah saye,saye rse mcm nk pok pok pok je ats pale kakak..tehee..tetibenakpukulorang :))

Ade jgk abg2 yg cerewet,yg tilik 2 3 4 5 kali ats sepasang kasut tu..sabor je lah..ade laki orang yg kasut tu muat kt kaki ank die,tp die kte xmuat..kesian ank die,kedekut punye father..nsib baik aku xdpt ayh yg mcm tu..klau x menepik melolong aku lm kedai tu..teeheee

Lagi,ade yg xberkire lgsg ng ank2 die..ank die nk ape,die beli..ade yg bwk ank 4org..2pasang sorang kasut die belikan utk ank2 die..baik gler dowh mak die..ade yg pakcik,bwak ank 5org,die bli kt sume ank2 die..ank2 yg kt rumah pn die belikan..bestnye ayah mcm tu :)) da lah pakcik tu ensem :) teheee

Ade yg pakcik,dtg ng makcik die..sweet gler..eee,sukenye sukenye..da tua2 pn tetap romantik lagi,cm bagus je pakcik tu kan...nsib baik pakcik tu xensem,klu x cair aku..haha..dgnpakcikpunjadiakuni c(:

Ade jgk india yg datang,tp sb aku sakit hati.aku nk pgl die keling..haha..cerewet gler nk mampus,layan die saje kt 1jam..sampai custumer lain aku xblh nk layan..cilakapunyakelingbusuk! akusukeemosorang2..bos aku pn da ngnjing2 aku..aissshh,sebel..india,tolong jgn datang lagi..kalu nk datang paki minyak wngi byk2 oke ?? akumemangjahat,akungaku,teeheee..aku busuk xpe,jgn orang lain..plizzz hahaha. xDD

Ade kakak yg datang,dah dua kali dah aku tgk die dtg,tp die xbeli pn..aku yakin..kli ketiga die dtg msti die beli..teeheee..xdekenemengenelangsung :))

Sepanjang bekerja ni.tiap2 hari aku bleh tgk kekasih hati aku yg aku terlalu dambakan di segenap pelusuk dunie aku..teeheee..tiap2 hari blh tgk die..tp rindu tu ttp ade..tgk muke die pn da buat aku hapy..apetah lagi kalu die cakap,iloveyousomuch kt aku kn?teeheee..shukenye shukenye...

Semakin lame semakin bertambah sayang aku kt die..walaupun kiteorang tiap2 ary gaduh,walaupn sb kite bergaduh tu pkare kecil..dan klu aku cerite kt org pn org akn kte..benggong lah mu 2org..haha..tp aku harap pertelingkahan tu akn membuatkan kiteorg lebih memahami diri masing2..kiteorng akn lebih matang utk menghadapi hari2 depan kelak..insyallah,klau ade jodoh antare kami berdua,aku akn jage die baik2..2 janji aku :))

Aku sayangkan die sangat2..Haikal..nme budak2 yg pertame yg berjaye tambat hati aku,sampai aku tidak rse ingin terlepas dr tambatannyee..hehe..iloveyousomuchsayang! hanye awk dihati saye :)) tetibejadijiwangxthunakkte..tp tulah yg saye nk sampaikan..die yg paling baik buat saye :)

Saye sayang awak sangat2 sayang..terima kasih sb ingin berubah utk saye :)) thanks alot sayang :))

OKelah.samapi kt cni sahaja bicara saye pade tgh malam ini..sesungguhnye ape yg saye tulis xade kene mengene dgn yg mati..hnye yg hidup sahaje :)) saye memamg suke merepek..saye mtk maaf...:)

Oke,selamat malam semua :)))

Selamat malam sayang :)

p/s : nk nyanyi ckit.. with you with you with you with you..teeheee .. oke muuaaahhh <3


THANKS FOR READING

Selamat Hari Jadi Wan Azhane Idayu :)

Selayaknya engkau tahu betapa ku mencintaimu..Kau tenangkan ku dalam mimpi burukku..Oiihhhh,GEGOR BUMI..tehee..

Ok,aku nk mulekan..


1






2







3







4







5








6





kebabooooooooo !! (berasap kelong)








SELAMAT HARI JADI WAN AZHANI IDAYU :)))
mueehhahehehehe..

  • semoge mu sihat sokmo
  • semoga mu suke skmo bile aku wt lawok
  • semoga keje lebih rajin
  • semoga komisen mu bertamboh
  • semoga kite sentiase berkawan hendaknye
  • semoge kite menjadi the best pren ever
  • semoga kedai BATA makin laku
  • semoga kite akn bersama skmo
  • semoga mu sayang aku,aku sayang mu
  • semoge char kuew tiow nik semakin digilai ramai
  • semoga nik akn belanje kite CKT die tiap2 mlam
  • haha
  • semoga hidup mu lebih tenteram
  • semoga seluor mu semakin byok
  • semoga kite dpt gaji dlm value yg same
  • semoga kite dpt shopping same2 :))
  • semoga mu mop lantai dgn lebih kilat
  • semoga dvd kt kedai BATA molek ary sabtu ni
  • semoga mu lebih pok..teeheeee

SERIUS SERIUS


  1. aku sayang mu
  2. semoga mu berjaya dlm ape jua pkare yg mu buat
  3. klau ade pape cr aku k,aku akn ade..insyallah :))
  4. aku harap mu bahagie dgn ape yg mu buat,fikir masak2 k sebelum ambil ape2 tindakan
  5. aku sayangkanmu..sgh aku sayang mu,tp xlah sapa cinta kn..eeee yerrrrrkkk,gelliiii i nyah!! haha
  6. mu sahabat aku..nyi sket lagu sahabat.. sahabat.....tet net net net.. teeheee
  7. mu jage diri molek neh
  8. semayang jangan tinggal.gne2 pn semayang tu pnting,buat slow2 k..aku pn cm tu gk
  9. klu aku xdk kg,jgn lupe aku ey...
  10. kalu aku ilang ke,mu cri aku ney :)) (sapelah nk culik aku kn ??haha)
  11. esok kije molek neh,jgn masam2..senyum banyok..hari jumaat kite jupe mula neh
  12. aku mkey ke mu byk gk tadi,nk senyum malas,rindu etek..teeheee
  13. se ag rindu kt eyka..uhuk..indu2.. ahaaaaa(nk msk gk gne2)
  14. sale byok esk neh..komisen bertamboh..huhu :)))kbai..haha
  15. xserius pn aku tgk..haha

akhir sekali.......................


SELAMAT HARI JADI AYU !

SAYANG MU SANGAT SANGAT :))) <3

P/S : hadiah nt oke??haha..


THANKS FOR READING

Biarkan Aku Jatuh Cinta~ ~ ~

Sekali tgk dah jatuh hati,tunggang langgang lari terbalik hati saye..aduhh duh duh...Alah awk ni suke buat saye jatuh cinta pandang ke 10 16 17 18 kt awk taw..saye tumbok awk nt kang,bekok abih mate mate awok kang....eee gedik gler aku! haha


Aku suke gler gler gambor ni..teehee..excited plk aku wt masuk kt blog..terlalu excited..aku curi gbar ni kt facebook.die xthu..aku cume ade bgtaw die yg die hensem mse nih..buahahhaha

aku excited,sumpah xtipu!gedik gler kan aku!arrhhggghh,biarkan aku bhgie dgn care aku..muehehehe

Die hensem woot woot..Saye suke..gbar ni beramai ramai tp yg lain saye xtgk pn.sye tgk die je..sb die je yg ade dlm hati saye..comel kn saye??hehe

Iloveyousomuchsayang..mwwwaaahhhhh2 <3

Jgn tinggal saye taw taw...

p/s : die bertambah kacak bile pakai baju saye teehee :)) *kelip kelip mate*




THANKS FOR READING

Kerja Kerja Kerja Kerja Aaaaa Sudah!

Budak budak main congkok,main congkok tepi perigi..saya nk cakaap kt awok yg saye dah kije!!haha..dan saye cintakan kije saye..tp saye lebih cintakan boyfriend saye lagi..teehee..saye sentiase cintakan boyfriend saye..nt saye kawin saye jemput awok2 sume ye..ok terima kasih c(:


Okey.kite berpusing balik pade tittle yg sebenar..kerja??best sangat..rs mcm xnk blik umah..cm best je kan kan berkampung kt kedai tu..dpt kije plk sekali dgn wan azhani idayu..amboih,mmg kecoh la an an..dengan bos nye yg tersangatlah sporting..mereka layan kteorang mcm ank buah mreka sendiri,mmg best lah.. woot woot!!tapi kteorng xde lah ambk ksempatan ke atas sume tu..org berbudi kite berbahase k?:)aku ade pantun utk korang sume.. ok bace .............


Makan nasi dalam taman,dalam taman ade bunge..aku da ade keje..anda bile lagi?teehee

Minum air dalam gelas,gelas kaca wane pink..nt aku dpt gaji,anda nk kongsi dgn saye x?teehee


Xde kne mengene..pedulikan pedulikan..aku xthu nk tulis ape yg sebenar benarnye ni...k lah sapa cni je.. k bye.. haha

Sambil menyelam minum air..aku keje kt kasut BATA.. kalu ade ms dtglah melawat..teheee

Esok keje,so kne tido awal,sb esok wan azhane idayu akn mengamuk..sb die yg selalu kejutkan aku pagi pagi...ehe

Aku nk mop lantai esok..rindu nk buat kje tu..ihiiii,rajin kan aku..dah xlame ni..ahaaa

Aku nk mkan kfc esok..ade sesape nk blnje aku??

Aku bwk RM5 ringgit satu hari..mmg xckup..aboh aku xkasi byk2,nk hidup kne pandai aboh aku kate..tp xpn,aku yg kate..haha

Pagi tu mak aku ade bekalkn utk aku..kdg2 nsi goreng,kdg mee goreng..tp stkt ni meegoreng dgn nasigoreng tu je lah..tehee

Bekal tu xsampai tengah hari pn.pagi ms kje tu,dah abis dah aku mkn dgn wan azhane idayu..muehehehe

Best keje ng mber sendiri,walaupn kdg2 rehat xsame wktu,tp kami enjoy.. huhu

Kami kawan yg baik..xpenah gaduh,xpenah gocoh..kami sentiase berbaik2..aku rs die cm adik aku walaupn die lg tua pade aku..

20 aribulan 4 ni birthday die..aku nk bg ape ek??duit pn xde ni..mcm mne...?? olooorrrr..sabor je laaa...

Aku sayang wan azhane idayu..muehhehe..ayu,tolong jgn nangis ye.. ehe

Haikal.. iloveyousomuch..

Haha..xpasa..name awk cm bdk2,tp saye suke...*blink blink*

p/s : AKU ENJOY NG KEJE AKU SEKARANG..teeheeee <3


K..assalamualaikum :)

Jumpe lagi.. bye bye ;)))

THANKS FOR READING

Jalan Jalan Buat Bising

HEY HEY YOU YOU,I DONT WANT BE YOUR GIRLFRIEND!!! OKEY ??haha..memang xpasa kn..okey,first of all,ewah,berspeaking plk..serius serius :)

Planning nk g bndar,cri keje..setelah 4bulan menggangur dan terasa duit terlalu kering di dalam poket baju..malam tu dah plan awal awal ng yuyu,n sorang lagi member aku yang xbrape nk betul kepale otaknye..same lah cm aku..prasaan kami mmg xselalu nk ade...bereh c(;

Pukul 12lebih bersiap siap,cr bju yg muat di badan..seterika tudung yg dah berkurun aku tinggal dlm lemari..yelah,aku ni mmg payah ckit nk letak tudung ats kple..oleh sb itu,rambut aku mnjadi keras.ade kaitan x? -__-

Dengan semangat yg berkobar kobar,pegilah tiga sekawan ini mencari kerja serta arah tuju hidupnye..semua kedai mereka round..blh dikatekan semua kedai terdapat kerja kosong..ewwaaaahhh,suke2 !sambil tepuk tangan..

Dan pekedai pekedai tersebut meminta no.telefon dan juge name dan juge alamat..ade satu yg mereka terasa pelik..mreka meminta no.ic..perlu ke?eheh..okey okey,perlu....Semua borang mereka isi,semua kertas yg pekedai pekedai hulurkan mereka sapu dan tulis..

Boleh dikatekan,memang hari ni adalah sesi menulis name buat mereka..dan mereka sangat seronok melakukannye..ahaaaa....

Hampir satu bandor tu kami round2.memang penat xterhingga la kan kan..tuhan je la thu kan..dengan begelekeknye tgh2 jalan raye..nasib xkene langgor di kete je..kalu awok awok nim,bkn die elok kete,kete yg elok mreke..ok sudah!xmo blebeb pnjg2,nt aku mati xsempt nk taubat nasuha.. -_-

Pas tu dalam banyok banyk keje tu,aku dpt la satu keje yg aku memang nk sangat sangat la an an,esok die suruh pegi balik utk ckp ng bos die..pkul 10..blh ke aku bgun plkul 10??okey,boleh sangat sangat tp dgn bantuan mak aku,juge alarm kt tpon ku..eheee..

Pas tu sambung berjalan pegi ke kedai hotlink,celcom,cd,butik butik,kedai buku,kedai kasut,seven eleven,kdai kek,kdai cermin mate,dan pizza hut pn kami cube..sume ade je keje kosong..mmg sekarang byk ey peluang pekerjaan..byk gler woot woot..bak kte fyka mohamed dlm blog die..ehee *-*

Tapi tapi hati aku tetap kt kedai kasut bata tu,mtk mintak boleh la..senang la ckit kn kn kje aku..dekat plk tu.. woot woot.. hahaha..

Oklah,aku terlalu istimewa nih..eheh,saloh2..terlalu mengantuk ni..penat plak tu,trase badan ni mcm memerlukan oksigen yg terlalu tinggi..aha..Oklah sampai sini dulu aku mengarut..aku rse mcm nk tgk anugerah berita harian la pulk..woot woot..agk2 akim ade x r malam ni..eheh..

Doakan aku esok yek..mtk2 aku dapat la kje tu..okey sayang??ehee..bile nk mtk tolong,terus sayang kn,,ehee..biase la manusia kan kan..eheh..tp aku ikhlas taw taw..ok dadaa.. Sayang kamu...

AKU RINDU SAYANG KAMU..KAU IBARAT PERTAMA DI DALAM HIASAN KACA..Bereh?? C(;


p/s : nak tido terus ke...nak tgk anugerah berita harian dulu r ??? --"


THANKS FOR READING

Tips utk Bahagie ~


Assalamualaikum warahmatullahhiwabarakatuh :) Hey hey,yo yo what's up,what;s up..hari ini nk bincang pasal topik yg hangat..jom2 kite terjah ::::


TIPS 1 : makan nasi cicoh budu


2.togok air dalam peti


3.keluor umoh xyh kabo


4.lepak lepak atas jalan raye


5.ambik gambor penuh memori


6.online pesbuk
sapa pagi


7.tengok tv sampai lebam


8.karaoke sampai skybox runtuh


9.pegi sawoh makan cotton candy


10.naik motor,pusing pusing


11.balik umoh gelap gelap hari


12.mok blebe kte nk hibur diri


13.g pantai terjun air


14.mandi kolam gune google(betul x eje tu)


15.tulis diari sampai padat


16.makan nasi jilat pinggan


17.GAYUT SAMPAI TELINGE PANAS


18.pakai krim muke sampai kelabu


19.buang handphone dalam jamban


20.pegi pusat pkaian hari hari


21.jalan jalan casa limbong


22.tengok pak
we neleh
airlior


23.main gelongsor kt teluk moknik


24.hok yg paling penting nyanyi lagu

''BARNIE AND HIS FRIENDS"

I LOVE YOU,YOU LOVE ME,WE ARE HAPPY FAMILY..
AND THE BIG BIG HUG AND THE KISS FROM ME TO YOU WHEN YOU SAY YOU LOVE ME TOO :))

COMEL GLER BUDOK NI !!

p/s ; xdk tujuan hidup ....

THANKS FOR READING