Luahan Hati

Assalamualaikum..


Nak luahkan sesuatu ni....


Saya......


Saya.............

Saya sebenarnya dah lame nk luahkan ni tp xterluah sebab tunggu mood yg benar2 bersedia..sebenarnya saya nk sangat masuk form6 tapi tapi tapi tapi mak saya xkasi...tp saye xsalahkan mak saya sebab mungkin mak saya tahu ape yg terbaik buat saya...

Tapi saya memang kecewa la kan sebab xdapat masuk..saya dah tanam azam yg saya nk blaja betul2 dan xnk la jadi mcm mse form5 dulu..memang saya betul2 nak mase tu,rse mcm diri ni insaf buat seketika..saya nk jadi yang terbaik.
.saya thu form6 tu susah..tapi saya dah tanam azam yg saya nk blajar....

Pagi tu saya bangun awal.saya dah bgthu mak saya yg saya nk pegi sekolah then terus nk pegi beli baju sekolah dan semua kelengkapan..saya pegi jumpe kaunselor,tunggu punye tunggu barulah dapat jumpe then mase tu xsempat lagi nk cakap telefon saya vibrate..mak sedare saya call..saya keluar pas tu ckp ng die...cakapcakapcakapcakap sampai saya menangis,rupenye mak saya dah call mak sedare saya..xdinafikan saya memang sedih sangat mase tu..dan saya akn menangis plus kecewa kalu ape yg saya nk xdapat...

Pas tu dengan airmata masih berbaki kt mate saya masuk blik cakap dgn kaunselor..then kaunselor cakap..kyong ikut je lah kate ami...tempat tu pn bagus jgk..okey aku tabahkan hati..aku angguk walaupn kekecewaan tu masih berbaki..then aku pegi teman ayu,erra,mira dan kawan era,xigt nme..pegi beli baju sekolah..hati aku runtuh sangat,aku gelak aku suke aku makan tapi hati aku menagis merintih..orang xrase,die xtahu mcm mne..sedih :'(

Tapi xpelah,aku tengok member2 aku pegi pn aku rase hepy..dan tahniah buat yg boleh pegi :)
aku cume pk mungkin ade yang terbaik buat aku nanti..sekarang aku cume nk ikut je kate mak aku..hmmmmm..mungkin mak yang terbaik :)

Sekarang kesedihan aku yang tahap cipan tu dah lenyap dimamah bumi..dlm beberapa hari jugak ah aku sedih di dalam hati seorang diri tanpe sesiape yg mengetahuinya..dan aku jadi renggang seketika dengan mami aku disebabkan hal itu,hidup aku hye di bilik..tp aku ni jenis yg xbleh hidup tnpe mami disisi dan tidak boleh kalau tidak bercakap dengannye..then aku kuatkan hati aku utk buat mcm biase dan sekarang aku dah pulih sepenuhnye..hari tu je emosi sangat dan xdapat mengawalnya :'(

Sekarang aku dah okey,tengah tunggu result utk second intake..kalau xdapat sangat adalah tu tempat utk aku tuju..dan sekarang mood aku tersangat sangat okey dan mintak2 kesedihan yg macam tu xnk berulang lagi buat diri aku lepas ni..

Aku tunggu yang terbaik dan aku akan terima ape jua yang tertulis buat aku lepas ni..aku redha..aminyarobalalamin :')





THANKS FOR READING

No comments: